Vis / skjul menu
Du meget velkommen
til at kontakte os på:

middags opskrift

Nytårsmenuen 2018


Sydlandsk Rejecocktail

Bedømmelse (2 vurderinger)

Frisk forret til at sætte gang i Nytårsløjerne.

Tilberedningstid 30 min 4 personer

INGREDIENSER

  • SALAT
  • Ca. 400 gr. rejer
  • 1 agurk
  • 1 moden mango
  • 1 bdt. purløg
  • 1 romainesalat
  • 1 stort æble
  • DRESSING
  • 75-100 gr. mayonnaise
  • 2-3 tsk. tomatpuré
  • 3 spsk. frisk citronsaft
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. fintrevet peberrod
  • Salt og peber

Opskriften indeholder

æble mango

Tilberedning

Mango og æble skæres i tern. Agurken vaskes og skrælles. Halvér agurken og skrab kernehuset ud. Skær herefter agurken i skiver.

Bland alle ingredienserne sammen med dressingen.

Portionsanrettes på enten på snittet romainesalat eller festligt i cocktailglas og pyntes med purløg.

Rigtig God Smagsoplevelse!

Inspiration: Claus – driftsleder hos FrugtKurven.dk Foto: Frugtkurven.dk

middags opskrift

Nytårsmenuen 2018


Vaniljemarineret kylling med blommer

Lækker hovedret – et festfyrværkeri for smagsløgene.

Tilberedningstid ca. 2 timer 4 personer

INGREDIENSER

  • 1 stor friskslagtet kylling
  • 8 blommer
  • 2 rødløg
  • 1 bdt. frisk timian
  • 1 porer
  • 3 stænger bladselleri
  • MARINADE
  • 1 vaniljestang
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. honning
  • 3 spsk. dijonsennep
  • 1 appelsin (saften)
  • Salt og peber
  • TILBEHØR
  • Ca. 800 gr. små kartofler
  • 1 skål blandet grøn salat

Opskriften indeholder

blommer

Tilberedning

Tænd ovnen på 180-190 grader. Del kyllingen i 8 stykker, og læg dem i et smurt ovnfast fad. Halvér blommerne og fjern stenene. Pil rødløgene og skær dem i tykke både. Skær bladselleri ud i ca. 1 cm stykker og porerne skære ud i ca. 1 cm ringe. Læg blommer, rødløg, porer og bladselleri i fadet med kyllingestykkerne.

Marinade: Flæk vaniljestang og skrab kornene ud (gem den tomme bælg til senere brug). Rør olivenolie, vaniljekorn, honning, dijonsennep, appelsinsaft, salt og peber sammen til en marinade. Hæld marinaden over kyllingestykkerne – læg den tomme vaniljebælg ved. Drys timian over. Steg retten 1 times tid i ovnen.

Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 min.
Servér retten med kartofler og grøn salat.

Rigtig God Smagsoplevelse!

Inspiration: Claus – driftsleder hos FrugtKurven.dk Foto: Frugtkurven.dk

middags opskrift

Nytårsmenuen 2018


Valnøddelagkage med mokkacreme

Skøn dessert – en festlig nytårskaloriebombe.

Tilberedningstid ca. 35 min; hvor bagetid for bunde ca. 35 min for hver 4 personer

INGREDIENSER

  • VALNØDDEBUNDE
  • 300 g valnøddekerner
  • 250 g sukker
  • 6 æggehvider
  • 1 eller flere springforme, 24 cm i diameter
  • smør til springformen
  • MOKKACREME
  • 3 dl piskefløde
  • 3 ½ spsk. brun farin
  • 1 spsk. instant pulverkaffe
  • CHOKOLADEGLASUR
  • 150 gr. mørk chokolade, mindst 60%
  • 30 gr. smør
  • 12 pæne valnøddekerner

Opskriften indeholder

valnødder

Tilberedning

Valnøddebunde: Tænd ovnen pa 160°. Smør springformen(e), læg bagepapir i bunden, og smør derefter bagepapiret. Blend valnødderne med halvdelen af sukkeret i en blender/foodprocessor, til nødderne er finthakkede. Pisk æggehvider stive i en ren skål, og pisk resten af sukkeret i æggehviderne lidt ad gangen. Vend nøddeblandingen i æggehviderne med en dejskraber, og fordel ⅓ af dejen i hver springform. Bag valnøddebundene i ovnen i 35 minutter. Lad bundene afkøle i formen.

Mokkacreme: Lav mokkacremen, lige før lagkagen skal lægges sammen. Pisk fløde, brun farin og pulverkaffe sammen til tykt flødeskum i en skål.
Samling af kagen: Læg 1 valnøddebund på et lagkagefad, og smør den med halvdelen af mokkacremen. Læg næste valnøddebund ovenpå, og fordel resten af mokkacremen herpå. Læg den sidste bund på.

Chokoladeglasur: Smelt chokolade og smør i en lille skål over vandbad. Tag skålen væk fra vandbadet, når chokoladen netop er smeltet, og pisk det godt igennem. Fordel glasuren på den øverste bund, og pynt med valnødder. Sæt kagen i køleskabet, til den skal serveres.

Tips
Det er en stor fordel, hvis du kan låne dig frem til tre springforme af nogenlunde samme størrelse, for ellers skal der bages bunde ad tre omgange. Bundene kan sagtens bages dagen i forvejen, så du ikke behøver tænke på dem på selve dagen.

Rigtig God Smagsoplevelse!

Inspiration: SpisBedre.dk Foto: Frugtkurven.dk

Holder du også af nemme og lækre opskrifter?


Du er velkommen til at kontakte os i FrugtKurven

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på jeres næste frugtordning, Firmafrugt eller Økologisk fugt. Sammen finder vi den helt rigtige løsning til netop jer. Vi glæder os til at høre fra dig.

VIGTIGT
Dine kontaktoplysninger vil kun blive brugt til denne direkte kontakt, ikke reklamer eller af 3. part, så du kan føle dig tryg - Naturligvis.