INGREDIENSER
- • 4-5 æbler (gerne en sød variant som Gala eller Elstar)
- • 1 spsk. smør
- • 0.5 teskefuld kanel
- • 0.5 teskefuld kardemomme
- • 1 spsk. honning eller sukker (valgfrit, afhængig af æblernes sødme)
- • 1 dl vand
Opskriften indeholder
- Æble
Tilberedning
1. Skræl og skær æblerne i små tern, og fjern kernehuset.
2. Smelt smørret i en stor pande eller gryde ved middel varme.
3. Tilsæt æblestykkerne og steg dem i smørret i ca. 5-7 minutter, indtil de begynder at blive bløde.
4. Hæld vandet i og tilsæt kanel og kardemomme. Rør godt rundt og lad det simre i yderligere 7-10 minutter, indtil æblerne er helt møre og kompotten har en tykkere konsistens.
5. Smag kompotten til med honning eller sukker, hvis du ønsker ekstra sødme.
6. Server kompotten varm sammen med yoghurt, havregryn eller som topping på pandekager.
Inspiration
Kompotten er utrolig nem at lave og kan bruges på mange måder. Prøv den som topping til pandekager, som en tilføjelse til havregrød eller måske en skefuld ovenpå lidt yoghurt. Den varme kompot spreder en vidunderlig duft i køkkenet og er perfekt til de kolde morgener.
Denne æblekompot kan laves på under 20 minutter og kræver kun få ingredienser. Æblerne bliver bløde og lækre, og krydderierne giver en dejlig smag, som passer godt til både børn og voksne. Hvis du vil gøre kompotten lidt sødere, kan du tilsætte honning eller sukker, men æblerne er ofte søde nok alene.
Tip
Du kan lave denne kompot, af æbler der alligevel er ved at være for gamle til at spise friske.