INGREDIENSER
- 200 g blødt smør
- 250 g sukker
- 3 æg
- 150 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- 2-3 pærer, skrællet og skåret i tynde skiver, skær pærerne i kvarte og herefter i tynde skiver
- 100 g mørk hakket chokolade
- 1 spsk. sukker
Opskriften indeholder
- pære
- kage
Tilberedning
Pisk smør og sukker sammen i en skål. æggene tilsættes et ad gangen.
Rør mel og bagepulver sammen i en anden skål og tilsæt æggemassen. Rør godt rundt og vend til sidst den hakkede chokolade i.
Læg bagepapir i en tærteform (diameter ca. 22 cm) og hæld dejen i formen. Fordel pærerne i dejen og drys herefter kagen med en spsk. sukker.
Kagen skal bages i ca. 1 times tid i en forvarmet ovn på 190 grader.
Tjek med en kniv eller strikkepind der må ikke hænge kagerester på den, når du trækker den op af kagen.
Pærekagen kan serveres både lun eller kold.