Tilberedning
Valnøddebunde: Tænd ovnen pa 160°. Smør springformen(e), læg bagepapir i bunden, og smør derefter bagepapiret. Blend valnødderne med halvdelen af sukkeret i en blender/foodprocessor, til nødderne er finthakkede. Pisk æggehvider stive i en ren skål, og pisk resten af sukkeret i æggehviderne lidt ad gangen. Vend nøddeblandingen i æggehviderne med en dejskraber, og fordel ⅓ af dejen i hver springform. Bag valnøddebundene i ovnen i 35 minutter. Lad bundene afkøle i formen.
Mokkacreme: Lav mokkacremen, lige før lagkagen skal lægges sammen. Pisk fløde, brun farin og pulverkaffe sammen til tykt flødeskum i en skål.
Samling af kagen: Læg 1 valnøddebund på et lagkagefad, og smør den med halvdelen af mokkacremen. Læg næste valnøddebund ovenpå, og fordel resten af mokkacremen herpå. Læg den sidste bund på.
Chokoladeglasur: Smelt chokolade og smør i en lille skål over vandbad. Tag skålen væk fra vandbadet, når chokoladen netop er smeltet, og pisk det godt igennem. Fordel glasuren på den øverste bund, og pynt med valnødder. Sæt kagen i køleskabet, til den skal serveres.
Tips
Det er en stor fordel, hvis du kan låne dig frem til tre springforme af nogenlunde samme størrelse, for ellers skal der bages bunde ad tre omgange. Bundene kan sagtens bages dagen i forvejen, så du ikke behøver tænke på dem på selve dagen.
Rigtig God Smagsoplevelse!
Inspiration: SpisBedre.dk Foto: Frugtkurven.dk