Pistacienøddens fortælling
Pistacienødden er ikke bare en hvilken som helst nød - den
er i det hele taget slet ikke en nød, men en stenfrugt, som stammer fra det smukke
lille træ Pistacia Vera
Pistacia Vera har sin oprindelse i den mellemøstlige del af
Middelhavet, hvor planten blomstrede og vandrede på tværs af fastlandet, fra
kysten og hele vejen ind i Iran.
Derfor var det naturligvis også en selvfølge, at
pistacienødden blev opdaget og udnyttet, som en del af Den neolitiske revolution
for ca. 11.500 år siden, der betød, at mennesket gik fra jægere og samlere til
at gro deres egne afgrøder og begå sig i landbrug i stedet.
Grundet pistacienøddens popularitet, har den dog gjort sit
indtog i de fleste lande med subtropisk klima, såsom Tyrkiet, Kina og USA, som
sammen med Iran står for hovedproduktionen af pistacienødden globalt.
Når den flotte lille pistaciefrugt gror på Pistacia
Vera-træet, så tørres den ind når den modner, hvorved den danner sin hårde ydre
skal.
En skal der ved ristning sprækker og åbner sig, så man kan komme ind til den lækre kerne, hvorved den som oftest også saltes, så den kan benyttes som en lækker snack.
Derfor er vi hos FrugtKurven naturligvis glade og stolte af,
at kunne byde denne lille supersnack velkommen i vores nøddefamilie og håber,
at I, som en del af vores frugtfamilie, også vil byde vores nyeste
familiemedlem velkommen.
Se mere om FrugtKurvens Saltede og Ristede PistacieNødder her
