Vis / skjul menu
Du meget velkommen
til at kontakte os på:

mad til børn opskrift

Æbleboller

Bedømmelse (18 vurderinger)

Prøv Frugtkurvens nemme og meget saftige æbleboller.

Tilberedningstid 60 min 10 personer

INGREDIENSER

  • 25 gr. gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. kanel
  • 1 sødt æble (ca. 150 gr.)
  • 1 æg
  • 1 dl grahamsmel
  • 5 dl hvedemel
  • 1 spsk. perlesukker til drys (kan undlades)

Opskriften indeholder

æble

Tilberedning

Læg bagepapir på en bageplade.

Smuldr gæren i en stor skål.
Hæld kærnemælken i en gryde og lun den. Mærk med en finger om mælken er tilpas lun. Hæld kærnemælken over i skålen og rør til gæren er opløst. Tilføj rapsolie, sukker og kanel i skålen og rør igen.

Skyl æblet og riv det. Tilsæt det revne æble i skålen og rør igen.

Slå ægget ud i en kop og pisk ægget samme med en gaffel. Hæld halvdelen af ægget i skålen og rør. Gem den anden halvdel af det pisket æg til at pensle med.

Kom grahamsmelet i skålen og rør. Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Når dejen hænger sammen, slås luften ud af dejen med en grydeske. Ælt dejen færdig på bordet.

Læg film over dejen og lad den hæve i 15 min. Rul herefter dejen ud til en pølse og del den i 10 stykker. Dejstykkerne formes 10 stk. æbleboller.

Sæt bollerne på bagepladen. Læg film over bollerne og lad dem hæve i 10 min. Pensl bollerne med resten af det sammenpisket æg. Drys perlesukker på bollerne (kan undlades).

Tænd for varmluftsovnen på 200 grader.
Sæt bollerne midt i ovnen og bag dem i 15 min. Tag dem ud igen og lad dem afkøle på en bagerist.
Nu er bollerne spiseklare.

Holder du også af nemme og lækre opskrifter?


Du er velkommen til at kontakte os


Kontakt os for et uforpligtende tilbud på jeres næste frugtordning. Sammen finder vi den helt rigtige løsning til netop jer.

VIGTIGT
Din mailadresse vil kun blive brugt til denne direkte kontakt, ikke reklamer eller af 3. part, så du kan føle dig tryg.