INGREDIENSER
- 25 gr. gær
- 2 dl kærnemælk
- 1 spsk. rapsolie
- 1 spsk. sukker
- 0.5 tsk. kanel
- 1 sødt æble (ca. 150 gr.)
- 1 æg
- 1 dl grahamsmel
- 5 dl hvedemel
- 1 spsk. perlesukker til drys (kan undlades)
Opskriften indeholder
- æble
Tilberedning
Læg bagepapir på en bageplade.
Smuldr gæren i en stor skål.
Hæld kærnemælken i en gryde og lun den. Mærk med en finger om mælken er tilpas lun. Hæld kærnemælken over i skålen og rør til gæren er opløst. Tilføj rapsolie, sukker og kanel i skålen og rør igen.
Skyl æblet og riv det. Tilsæt det revne æble i skålen og rør igen.
Slå ægget ud i en kop og pisk ægget samme med en gaffel. Hæld halvdelen af ægget i skålen og rør. Gem den anden halvdel af det pisket æg til at pensle med.
Kom grahamsmelet i skålen og rør. Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Når dejen hænger sammen, slås luften ud af dejen med en grydeske. Ælt dejen færdig på bordet.
Læg film over dejen og lad den hæve i 15 min. Rul herefter dejen ud til en pølse og del den i 10 stykker. Dejstykkerne formes 10 stk. æbleboller.
Sæt bollerne på bagepladen. Læg film over bollerne og lad dem hæve i 10 min. Pensl bollerne med resten af det sammenpisket æg. Drys perlesukker på bollerne (kan undlades).
Tænd for varmluftsovnen på 200 grader.
Sæt bollerne midt i ovnen og bag dem i 15 min. Tag dem ud igen og lad dem afkøle på en bagerist.
Nu er bollerne spiseklare.