INGREDIENSER
- En god flaske snaps
- – f.eks. O.P. Andersons Originale eller Brøndum?
- Et par kviste citrontimian, alternativ citronmelisse
- 100 gr. GOD mørk chokolade ?
- 10 gr. rørsukker
- INGREDIENSER DEL 2
- (FOR HVERT GLAS TIL SEVERING)
- ?56 cl friskpresset clementinsaft?
- 3 dl sukker ?
- 14 cl citronsaft
- PYNT?
- Revet chokolade.
Opskriften indeholder
- clementin
Tilberedning
Chokoladen hakkes og kommes i snapsen – brug evt. et par patentflasker til at dele snapsen over i. Når alle ingredienser tilsættes er der nemlig ikke plads i den originale snapseflaske. Tilsæt rørsukker og citrontimiankvistene.
Lad den trække i en uges tid eller længere – jo længere den trækker, jo mere smag af chokolade. Ryst den hver dag, så chokoladen blander sig godt og bliver opløst.
Inden servering sigtes væsken gennem et rent klæde og hældes tilbage i flasken for at slippe for rester og bundfald. Herefter tilsættes de sidste ingredienser (del 2). For hvert glas til servering skal der bruges 70 cl af din chokosnaps, 56 cl friskpresset clementinsaft, 28 cl sukkerlage (3 dl sukker og 3 dl vand koges op indtil sukkeret er opløst, kan opbevares på køl længe), 14 cl citronsaft fra gode øko citroner. Til sidst kan der evt. pyntes med lidt revet chokolade på toppen af glasset.
Skål & Rigtig God Smagsoplevelse!