INGREDIENSER
- 2 spsk. kokosolie
- 2 rødløg - finthakket
- 3 fed hvidløg - revet
- 4 stængler bladselleri - i små stykker
- 1 æble - i små tern
- 2 tsk. gurkemeje
- 15 gr. ingefær
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stærk karry
- 1 spsk. garam masala
- 4 stk. kardemommekapsler
- 1 stang kanel
- 4 tørrede limeblade
- 1 ds. hakkede tomater
- ca. 1 ltr. bouillon
- 100 gr. røde linser
- 1 ds. kokosmælk
- limesaft
- salt
- TOPPING
- Frisk koriander
Opskriften indeholder
- æble
Tilberedning
Varm koksolien op i en gryde og svits løg, hvidløg, selleri og æbler. Tilsæt gurkemeje, revet ingefær, spidskommen, karry og garam masala og lad det stege i ca. 4-5 minutter ved middelvarme. Rør det hele godt rundt, og tilsæt kardemomme, kanel, limeblade, hakkede tomater og bouillon. Lad det hele simre ved middelvarme i ca. 1 time.
Tilsæt derefter linser og kokosmælk, og lad suppen simre i yderlig 45 minutter. Smag suppen til med limesaft og evt. lidt salt.
Tag kardemomme, kanel og limeblade op inden servering.
Tip! Vil du have en mere fyldig suppe, så tilsæt 1 stor kartoffel skåret i små tern.
Rigtig God Smagsoplevelse