INGREDIENSER
- 6-7 stk. solmodne tomater (store)
- 1 stk. rød pebersnack/peberfrugt
- 1 stk. agurk
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. chili (mild – ikke for stærk), finthakket
- 1 tyk skive brød uden skorpe (smuldret i små stykker)
- Lidt citronsaft
- 3-30.5 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. sherryeddike el. æbleeddike
- 2 spsk. olivenolie
- Lidt salt
- PYNTMIX
- 100 gr. små tomater
- 1 stk. fersken el. 2 stk. ”Ufo ferskener”
- 1-2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- Salt og peber
- 0.5 bundt friske koriander (anden krydderurt kan også bruges – eks. basilikum)
Opskriften indeholder
- Fersken
Tilberedning
Snit et fint kryds i toppen af tomaterne.
Kom tomaterne i en gryde med kogende vand et kort øjeblik, så skindet løsner sig.
Læg herefter tomaterne i en skål med koldt vand og træk skindet af dem.
Skyl og rens peberfrugten og hak den i mindre stykker.
Skræl og snit agurken og hak hvidløget.
Tomaterne skæres i kvarter og blendes sammen med peberfrugten, agurk, hvidløg, chili, brød, citronsaft, grøntsagsbouillon, sherryeddike, olivenolie og lidt salt.
Blend blandingen i nogle minutter til den har en jævn konsistens – smag suppen til og tilsæt evt. ekstra hvidløg, sherryeddike og olivenolie.
Sæt suppen i køleskabet, til den er helt kold.
Skær de små tomater og ferskener i fine tern og mix dem med olivenolie, citronsaft, salt, peber og koriander.
Servér den kolde sommersuppe med pyntmix ovenpå.
Rigtig God Smagsoplevelse