INGREDIENSER
- SALAT
- Ca. 400 gr. rejer
- 1 agurk
- 1 moden mango
- 1 bdt. purløg
- 1 romaine salat
- 1 stort æble
- DRESSING
- 75-100 gr. mayonnaise
- 2-3 tsk. tomatpuré
- 3 spsk. frisk citronsaft
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. fintrevet peberrod
- Salt og peber
Opskriften indeholder
- æble mango
Tilberedning
Mango og æble skæres i tern. Agurken vaskes og skrælles. Halvér agurken og skrab kernehuset ud. Skær herefter agurken i skiver.
Bland alle ingredienserne sammen med dressingen.
Portionsanrettes på enten på snittet romainesalat eller festligt i cocktailglas og pyntes med purløg.
Rigtig God Smagsoplevelse!
middags opskrift
Nyta?rsmenuen 2021/2022 - Forret af skaldyr
Vaniljemarineret kylling med blommer
Lækker hovedret – et festfyrværkeri for smagsløgene.
INGREDIENSER
- 1 stor friskslagtet kylling
- 8 blommer
- 2 rødløg
- 1 bdt. frisk timian
- 1 porrer
- 3 stænger bladselleri
- MARINADE
- 1 vaniljestang
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. honning
- 3 spsk. dijonsennep
- 1 appelsin (saften)
- Salt og peber
- TILBEHØR
- Ca. 800 gr. små kartofler
- 1 skål blandet grøn salat
Opskriften indeholder
- blommer
Tilberedning
Tænd ovnen på 180-190 grader. Del kyllingen i 8 stykker, og læg dem i et smurt ovnfast fad. Halvér blommerne og fjern stenene. Pil rødløgene og skær dem i tykke både. Skær bladselleri ud i ca. 1 cm stykker og porerne skære ud i ca. 1 cm ringe. Læg blommer, rødløg, porer og bladselleri i fadet med kyllingestykkerne.
Marinade: Flæk vaniljestang og skrab kornene ud (gem den tomme bælg til senere brug). Rør olivenolie, vaniljekorn, honning, dijonsennep, appelsinsaft, salt og peber sammen til en marinade. Hæld marinaden over kyllingestykkerne – læg den tomme vaniljebælg ved. Drys timian over. Steg retten 1 times tid i ovnen.
Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 min.
Servér retten med kartofler og grøn salat.
Rigtig God Smagsoplevelse!
middags opskrift
Nyta?rsmenuen 2021/2022 - Forret af skaldyr
Valnøddelagkage med mokkacreme
Skøn dessert – en festlig nytårskaloriebombe.
INGREDIENSER
- VALNØDDEBUNDE
- 300 g valnøddekerner
- 250 g sukker
- 6 æggehvider
- 1 eller flere springforme, 24 cm i diameter
- smør til springformen
- MOKKACREME
- 3 dl piskefløde
- 3 0.5 spsk. brun farin
- 1 spsk. instant pulverkaffe
- CHOKOLADEGLASUR
- 150 gr. mørk chokolade, mindst 60%
- 30 gr. smør
- 12 pæne valnøddekerner
Opskriften indeholder
- valnødder
Tilberedning
Valnøddebunde: Tænd ovnen pa 160°. Smør springformen(e), læg bagepapir i bunden, og smør derefter bagepapiret. Blend valnødderne med halvdelen af sukkeret i en blender/foodprocessor, til nødderne er finthakkede. Pisk æggehvider stive i en ren skål, og pisk resten af sukkeret i æggehviderne lidt ad gangen. Vend nøddeblandingen i æggehviderne med en dejskraber, og fordel ? af dejen i hver springform. Bag valnøddebundene i ovnen i 35 minutter. Lad bundene afkøle i formen.
Mokkacreme: Lav mokkacremen, lige før lagkagen skal lægges sammen. Pisk fløde, brun farin og pulverkaffe sammen til tykt flødeskum i en skål.
Samling af kagen: Læg 1 valnøddebund på et lagkagefad, og smør den med halvdelen af mokkacremen. Læg næste valnøddebund ovenpå, og fordel resten af mokkacremen herpå. Læg den sidste bund på.
Chokoladeglasur: Smelt chokolade og smør i en lille skål over vandbad. Tag skålen væk fra vandbadet, når chokoladen netop er smeltet, og pisk det godt igennem. Fordel glasuren på den øverste bund, og pynt med valnødder. Sæt kagen i køleskabet, til den skal serveres.
Tips
Det er en stor fordel, hvis du kan låne dig frem til tre springforme af nogenlunde samme størrelse, for ellers skal der bages bunde ad tre omgange. Bundene kan sagtens bages dagen i forvejen, så du ikke behøver tænke på dem på selve dagen.
Rigtig God Smagsoplevelse!