Vis / skjul menu
Du meget velkommen
til at kontakte os på:

middags opskrift

Sesamlaks med vindruer

Bedømmelse (9 vurderinger)

Superfrisk og lækker ret med laks.

Tilberedningstid 25 min 4 pers personer

INGREDIENSER

  • 500 gr. spidskål (hvidkål kan også bruges)
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. fint salt
  • 2 røde æbler
  • 100 gr. vindruer uden sten
  • 1 tsk. stødt karry
  • ½ dl vand
  • 25 gr. mandler
  • 4 stk. laksefileter
  • 25 gr. smør
  • Peber (gerne citronpeber)
  • Salt
  • ½ citron – saften heraf
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 2 spsk. sesamfrø

Opskriften indeholder

Æbler
Vindruer

Tilberedning

Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad.
Smelt smør gyldent.
Tag det af varmen og bland salt, peber, honning og citronsaft i.
Pensl laksestykkerne og drys sesamfrø henover.

Bag laksen midt i ovnen ca. 12-15 min ved 225 grader.

Fjern kålens yderste blade, del kålen i kvarte på den lange led, skær stokken af og snit kålen.
Varm halvdelen af olien på en pande og rist kålen i ca. 5 minutter, indtil kålen er mør og falder sammen.
Tag kålen af varmen og læg den på et fad. Krydr med salt.

Halvér æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i tern.
Halvér vindruerne.
Varm resten af olien på panden og svits karry, æbler og vinduer.
Tilsæt vand og lad det simre ca. 1 minut til vandet er fordampet.
Smut mandlerne og hak dem fine.
Læg karrystegte æbler og vindruer på kålen og pynt med de hakkede mandler.

Velbekomme og rigtig god smagsoplevelse.

Inspirtation: Hjerteforening.dk og Frugtkurven.dk

Holder du også af nemme og lækre opskrifter?


Du er velkommen til at kontakte os


Kontakt os for et uforpligtende tilbud på jeres næste frugtordning. Sammen finder vi den helt rigtige løsning til netop jer.

VIGTIGT
Din mailadresse vil kun blive brugt til denne direkte kontakt, ikke reklamer eller af 3. part, så du kan føle dig tryg.